Een baan toevoegen

Voeg een vacature toe aan de portal, klaar voor app-gebruikers om te delen

Lou Turner avatar
Geschreven door Lou Turner
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Een vacature toevoegen - een stapsgewijze handleiding:

Stap 1: Ga eerst naar het vacaturegedeelte van de portal en selecteer 'voeg een nieuwe vacature toe'

Stap 2: Voer in Stap 1: Sleutelgegevens de belangrijkste vacaturegegevens in en klik vervolgens op 'volgende':

💡Toptip: wanneer je een vacature deelt, wordt de titel als eerste gezien samen met de afbeelding, dus zorg ervoor dat de vacaturetitel informatief en opvallend is om mensen aan te moedigen de link te openen en de rest van de advertentie te lezen!

Stap 3: Vul bij Stap 2: Betalen en uren de urengegevens in (hier kun je cijfers of woorden gebruiken). Voer vervolgens een betalingstarief in door jaarlijks, maandelijks, wekelijks of per uur te selecteren in het vervolgkeuzemenu en voeg de minimum- en maximumloonwaarden toe. Als je het betalingstarief liever niet bekend wilt maken, kun je ook 'niet specificeren' selecteren in het vervolgkeuzemenu.

Stap 4: Klik in Stap 3: Beschrijving en media op bladeren of sleep een afbeelding naar het kenmerkafbeeldingsvak . Je kunt ook een Vimeo- of YouTube-videolink toevoegen aan het onderdeel Featurevideo.

💡Toptip! Video's en foto's zijn een geweldige manier om de vacature te laten opvallen wanneer ze worden gedeeld, vooral op sociale media!

Voer onder het kopje 'Beschrijving' een vriendelijke functiebeschrijving in (bekijk hier onze voorgestelde vacaturetekst )

Stap 5: Kies op het laatste scherm 'Stap 4: Jobinstellingen' of je gebruik wil maken van de volgende vragen, én of je gebruik wil maken van een automatische afwijzing.

Als je de vraag graag wil toevoegen: 'Rol vereist dat de kandidaat in Nederland woont en het recht heeft om te werken' zorg dan dat het schuifje op groen staat

Als je de vraag graag wil toevoegen: 'Rol vereist rijbewijs en toegang tot een auto voor werk' zorg dan dat het schuifje op groen staat

Deze schakelaar verschijnt nu, als je deze inschakelt, worden alle kandidaten die antwoorden dat ze niet wonen en het recht hebben om in het land te wonen, automatisch afgewezen.

Als je dit AAN zet, dan zet je de volgende acties autmatisch inwerking:

• De kandidaat zal niet doordringen tot het kandidatengedeelte - dit bespaart tijd voor de recruiter

• De verwijzer ontvangt geen punten voor de blijk van interesse - je betaalt dus alleen punten voor in aanmerking komende kandidaten

• De kandidaat ontvangt een vriendelijke e-mail om hen te informeren dat alleen sollicitanten die wonen en het recht hebben om te werken in Nederland kunnen worden toegelaten tot de sollicitatie procedure.

LET OP: Als de schakelaar UIT blijft staan, zelfs als een kandidaat antwoord dat hij niet woont en het recht heeft om in Nederland te werken, zullen de sollicitaties zoals gewoonlijk in de kandidatenlijst verschijnen en zal de verwijzer de blijk van belangstelling ontvangen.

Stap 6: Gebruik het uitklapmenu onder 'Wie wil je op de hoogte houden van nieuwe kandidaten?' om de admin-gebruiker te selecteren van wie je een e-mailmelding wilt ontvangen wanneer iemand interesse toont in de vacature.

💡Toptip: om vertragingen bij het contacteren van kandidaten te voorkomen (vooral als een gebruiker met verlof is), raden we aan om altijd ten minste 2 gebruikers in te stellen om e-mailmeldingen te ontvangen.

Onder 'Wie wil je op de hoogte worden gesteld als starters hun retentiemijlpaal bereiken?' gebruik het vervolgkeuzemenu om te selecteren van welke admin-gebruiker je per e-mail op de hoogte wilt worden gehouden wanneer de starter de mijlpaal 'nog in post' bereikt. Deze admin-gebruiker zou moeten kunnen bevestigen of de starter nog in post is.

Stap 7 : Klik op 'Voltooien'

Stap 8: Activeer de vacature om deze naar de app te sturen - zoek naar de vacature die je zojuist hebt toegevoegd > klik op het menupictogram met drie stippen naast de vacature > klik op activeren:

Je kunt een voorbeeld van de vacature bekijken door op de vacaturetitel te klikken.

Als je wijzigingen aan de taak wilt aanbrengen, kun je bewerken selecteren in het menu met drie stippen en de stappen volgen.

Dat is het! Je hebt een nieuwe vacature toegevoegd en geactiveerd en app-gebruikers ontvangen een melding om hen te laten weten.

Als je hierover of over iets anders vragen hebt, neem dan contact met ons op door op het chatpictogram rechtsonder in je scherm te klikken, of stuur een email naar [email protected]